Blog


22/08/2017

Coaching & Autoestima, la clau del teu benestar emocional.

Per a què Coaching i Autoestima?

Durant els anys que porto acompanyant a les persones a assolir els seus objectius, he tingut la oportunitat de conèixer en cada procés de coaching quines son les limitacions més comunes que compartim les persones en moments de canvi, sigui personal, acadèmic i/o professional. Quan vols un canvi a la teva vida, què et limita a fer-lo? Podem experimentar diferents limitacions com la por, la inseguretat de no saber què fer, l’angoixa, un sentiment d’incapacitat, dubte, incertesa ... però la limitació més comuna en les persones és la manca o baixa autoestima. I ben mirat, què es l’autoestima? L’autoestima és la capacitat de valorar-nos, d’estimar-nos i respectar-nos a nosaltres mateixos. És la confiança en un mateix, en la nostra capacitat de pensar, sentir i fer. La necessitat d’autoestima és bàsica, tots volem ser acceptats i valorats per els altres i per poder-ho tenir, primer ens hem d’acceptar i valorar a nosaltres mateixos. No podem dependre sempre de la valoració i acceptació dels altres, no sabem si sempre estaran amb nosaltres per ajudar-nos. L’autoestima és com els fonaments d'una casa. Què passaria si la nostra casa tingués uns fonaments poc ferms i s’hagués d’afrontar a una gran tempesta? Creus que la casa aguantaria la tempesta? Tanca els ulls i observa com és teva autoestima avui, com estan els teus fonaments de la teva casa emocional? Què passarà quan a la teva vida arribi un canvi inesperat o tinguis ganes de fer un canvi? Si potenciem la nostra autoestima tindrem més fortalesa per afrontar els canvis que ens proposem i els canvis inesperats que la vida ens pugui posar davant en un futur.

Coaching & Autoestima és un programa de coaching que sorgeix de la necessitat que hi ha avui de potenciar l’autoestima per aprendre a viure amb benestar en un món incert i líquid, un món que canvia a cada instant i que ens sorprèn a cada minut.

A través d’eines de PNL, Coaching i Ecologia Emocional aprenem a deixar de buscar a fora el que ja tenim dins de cada un de nosaltres. És el moment per començar a dedicar-nos temps, a valorar-nos, a estimar-nos, a respectar-nos, a cuidar-nos i a conèixer la meravellosa persona que hi ha en cada un de nosaltres. Cadascú és responsable de la vida que viu i l’autoestima també és responsabilitat nostre. Ningú ens ha ensenyat a cuidar la nostra autoestima però encara hi som a temps! Només és qüestió de començar a dedicar temps al nostre benestar emocional!

"Els límits del que és possible o impossible els estableixes tu mateix"

Bet Masallera · Pedagoga & Coach Personal 

Experta en Autoconeixement i Gestió Emocional