Blog


01/02/2017

El Coaching i els seus beneficis!

El coaching tal i com jo el visc.

Has sentit a parlar de coaching però no saps exactament  què és i per a què serveix?

Aquest post el vull dedicar a parlar del coaching des de la meva pròpia experiència i el meu mapa, la meva visió de la realitat.

Vaig iniciar la meva carrera com a coach perquè m’apassiona acompanyar a les persones a aconseguir allò que desitgen i he descobert que des del Coaching, la Programació Neurolingüística (PNL) i l’Eneagrama tinc totes les eines per fer-ho possible.

Per mi el coaching és … un procés d’acompanyament a les persones  cap allò que desitgen aconseguir (objectiu) i que mitjançant les preguntes i reflexions la persona fa un viatge cap al seu interior (identifica valors, creences, limitacions, interpretacions, recursos, potencialitats, habilitats, competències) per descobrir en quina situació es troba actualment i cap a on vol anar, la situació desitjada. Un cop descobrim qui som i què volem, dibuixar els passos per aconseguir-ho és el repte més bonic. La motivació i el compromís  amb un mateix són els ingredient clau per l’èxit del procés de coaching.

Com jo visc i sento un procés de coaching… 

Recordes qui et va acompanyar en el procés d’aprendre anar amb bicicleta? On estava qui t’acompanyava? Què et deia? Com et senties? 

El coach és aquesta mà que et subjectava quan aprenies anar amb bicicleta, el que et deia “tu pots”, “segueix pedalant” i que sabia que ho aconseguiries, ell creia en tu. És aquell amb qui  tu confiaves, et senties segur i això t’ajudava a seguir pedalant. Recorda que el que pedalava sobre la bicicleta erets tu i el que va aconseguir pedalar sol, també vas ser tu.

El protagonista ets tu, jo t’acompanya i tu aconsegueixes allò que desitges. BM Coach

Amb aquesta idea vull transmetre que el coach ha de ser una persona que et generi confiança i seguretat, sigui facilitador de nous aprenentatges, estigui compromès en qualsevol procés d’acompanyament al canvi i treballi amb una actitud ratadora, que confronta i motiva a al persona, el seu coachee.

Les persones tenim totes les potencialitats per aconseguir allò que desitgem i el coach fa de facilitador per a que la persona descobreixi per si mateix els seus recursos i potencialitats, trobi possibles opcions, les concreti en accions i les posi en marxa per aconseguir l'objectiu.

Per a què necessitem un procés de coaching?

Podem necessitar un coach en molts moments de la nostra vida ja que les persones passem per diferents etapes i canvis al llarg d'ella. Un coach, com ja he comentat anteriorment, acompanya a les persones en els processos de canvi i fa possible la transformació.

La necessitat de tenir un coach sorgeix quan:

·      Vols fer un canvi a nivell personal, professional, familiar,… i no saps per on començar.

·      Vols solucionar una situació (persona, de parella, professional,..) i no veus altres opcions ni trobes recursos per fer-ho tot sol.

·      Necessites orientar-te perquè no saps què vols ni cap on vas.

·      Tens molt clar un objectiu però no saps perquè encara no l’has aconseguit.

·      Et sents trist i buit tot i tenir tot el que sempre havies desitjat

·      Vols trobar parella però ja no saps què més pots fer.

Podríem descriure molts altres exemples sobre coses que volem canviar, aconseguir, ... depèn de tu identificar-les i posar-te en marxa per aconseguir el què vols!

Resumint ...

El coach ajuda a accelerà els processos de canvi i entre 3- 6 mesos es poden veure resultats; tot depèn de cada persona, del seu temps, compromís i motivació per allò que es vol aconseguir. És un procés personalitzat i va al ritme de cada persona. Les sessions acostumen a ser d’hora i mitja i és la persona (client) qui decideix quan seguir treballant, segons les seves necessitats, disponibilitat, compromís i/o motivació.

Hem de tenir molt clar que el coaching no és una teràpia i que la persona que va a un coach no pateix cap trastorn psicològic-emocional. És una persona emocionalment sana i que en alguna etapa del seu camí de vida necessita d’un acompanyament per aconseguir el canvi que desitja.

El coaching és un procés que facilita el canvi anant del present cap al futur, es condueix a situacions passades per descobrir, aprendre, acceptar ... , i des del present es construeix el camí per aconseguir l’objectiu desitjat.

Cada individu és protagonista de la seva pròpia vida i únicament ell està en condicions de crear-la.

 

Ens veiem en el pròxim post... us explicaré en detall les fases d'un procés de coaching amb mi.

Fins molt aviat... 

Una abraçada