Blog


05/01/2017

5 passos per transformar els teus propòsits en accions!

Quins propòsits tens aquest 2017?

Quan iniciem l’any tenim el costum de fer-nos molts propòsits, de cop sembla que tots tenim la necessitat de fer o canviar alguna cosa  i el més curiós és que hi ha propòsits que passen d’any a any, que els arrosseguem al llarg de la nostra vida... i jo em pregunto, ens som conscients? D’aquí neix la meva motivació a parlar-ne en aquest primer post de l’any.

Et vull acompanyar a donar-li una nova mirada als teus propòsits i oferir-te eines perquè puguis posar-los en marxa i aconseguir-los! S’ha acabat això d’oblidar-nos dels nostres propòsits a meitat de l'any i d’arrossegar-los d'un any per l'altre. Si ets una d'aquelles persones que cada any aconsegueix els seus propòsits, et felicito! Si no és el teu cas, crec que en aquest post trobaràs eines que t'ajudaran a aconseguir-los!

Què és un propòsit? Aquesta paraula que sembla tan simple, que tots coneixem i estem molt acostumats a utilitzar-la... amaga moltíssimes coses que son tan o més importants que el propi propòsit. Per a mi un propòsit és un objectiu o meta que volem aconseguir i que requereix d’esforç, compromís i motivació. Aquesta és la part que moltes vegades no tenim present i que un cop finalitza l’any ens adonem que no hem aconseguit allò que inicialment ens havíem proposat. El  fet de no aconseguir-ho ens pot generar ràbia, frustració, tristesa, angoixa,... i fins i tot, ens pot fer allunyar encara més del nostre objectiu. I perquè ens passa això? Doncs potser perquè moltes vegades no som conscients de la dimensió del nostre objectiu ni del esforç que requereix aconseguir-lo. Ens és molt fàcil pensar en els nostres propòsits però també molt fàcil oblidar-nos d’ells.

Us convido a llegir alguns dels propòsits que tots ens hem fet o hem escoltat alguna vagada...

- Iniciar una dieta saludable 

- Fer esport cada dia.

- Anar 3 cops a la setmana al Gimnàs

- Deixar de fumar

- Estudiar angles

- Enfadar-me menys amb els altres/ la parella/germà/amics

- Aprendre a dir que NO

- Dedicar mes temps als meus fills /pares/família/parella

- Pensar mes en mi / o en l'altre

- Iniciar un projecte determinat (professional, personal, familiar)

- Anar a dormir més d’hora cada dia.

Aquest son alguns exemples, podríem fer una llista infinita , però tu coneixes millor que ningú els teus propòsits. Així que endavant!

Sigui el què sigui allò que vols aconseguir aquest 2015, el més important és que el que et proposis et motivi i ho vulguis realment. Però no n’hi ha prou amb això, t’has de comprometre i ser constant i rigorós amb tu mateix. Com sempre acostumo a dir, només depèn de tu!

T’ofereixo una eina que pots utilitzar per posar en marxa el teu compromís i a la vegada, començar a treballar-hi.

Estàs apunt...? Agafa un paper i un bolígraf, en qualsevol moment tindràs la necessitat d’escriure.. no podràs parar!

1. Escriu tres dels propòsits que t’has plantejat per aquest 2017. Potser després de llegir els exemples anterior en tens algun de nou. Incorpora’l si creus que és important per tu.

2. Identifica el grau de motivació que et genera cada un dels propòsits. Escriu un número del 1 al 10 al costat. (1 el valor mes baix).

3. Posa un nom a cada un dels teus propòsits. Sigues creatiu/va i busca algun nom que t’ajudi a motivar-te molt més.

4. Escull un dels teus propòsits, el que hagis numerat de 7 a 10 i dedica una estona a pensar-hi.

Per a què vols aconseguir aquest propòsit? 

Què podries fer per aconseguir-ho?

Quins beneficis obtindràs quan ho hagis aconseguit?

Recorda si aquest propòsit és nou per a tu o ja altres vegades has intentat aconseguir-lo. Pot ser molt enriquidor per a tu veure d’on parteixes. No és el mateix iniciar un propòsit nou o reprendre’n un que ja has intentat altres cops i no has obtingut els resultats que esperaves. En pots rescatar l’aprenentatge i tornar-ho a intentar. T’ajudarà alhora de pensar en possibles accions a fer diferents a la primera vegada. Ja tens una experiència prèvia, utilitza-la.

5. Observa i copia en un paper la taula que observes. Aquesta és la meva proposta per tu. Així tu i jo parlem del mateix alhora de crear el teu pla d'acció!

(veure taula en document pdf adjunto en el post)

En els processos de coaching utilitzo exercicis similars a aquest, són útils ja que ajuden al coachee a definir el seu propi pla d’acció en totes les dimensions. Aquí ho presento simplificat per tal que sigui un procés més ràpid i senzill per tu, podríem dir que et convido a fer una activitat d’auting.

Com fer-ho? T’adjunto una guia  explicativa per tal que puguis començar a crear el teu propi pla. Descarrega el document i comença a crear el teu pla d’acció per aquest 2017.

Si durant el procés de treballa necessites ajuda o vols compartir el teu pla d’acció, estic a la teva disposició! Enviem un e-mail a bm@betmasallera.com i compartim!

"La motivació és el que ens fa iniciar  allò que tant desitgem, el  propòsit,  però l’hàbit  serà el que ens aproparà a aconseguir-ho."

Col·laborem? Si tens alguna pregunta, opinió, curiositat o potser necessites acompanyament en el procés de definir els teus objectius o qualsevol altre cosa que et preocupa, jo estaré encantada d'acompanyar-te!

Ens veiem... al pròxim post!

Una abraçada

Bet MasalleraGuia Pla d'acció 2017